Iz Latvije u Rijeku 21. siječnja stiže Tesa, jedan od onih bendova za koje znaju samo post-metal sladokusci. S njima nakon dugo vremena u jednom klupskom prostoru nastupa bend kojeg čine stari poznanici riječke publike (u nešto izmijenjenom izdanju), riječki post-rock band Asheraah.

Tesa je vrlo težak, glasan i prije svega nstrumentalan bend nastao krajem 2005. godine, nakon raspada benda In.Storia. Miješajući stilske elemente bendova kao što su Breach, Cult of Luna, Shora, Converge i Sigur Ros, ovaj latvijski trojac u Rijeku dolazi naoštriti tonove melankolije i harmonije. Svoje brutalno moćne rifove i gromovite udarce bubnjeva kanaliziraju zastojima koji dodatno pojačavaju senzibilitet sviranja.

 

Asheraah su na vrijeme započeli istraživati “sporu” stranu, prebirući jednako između utjecaja čeških Lvmen i kalifornijskih Neurosis. Začinili su pjesme dugačkim uvodima, snažnim razradama i vizualnim stimulansima. Nakon nešto izmjena u postavi, nastavljaju zavoditi s pjesmama s prvoga albuma The Mountain, izdanoga za zagrebački Geenger records.
Koncert počinje u 21.30 a ulaznica je 25 kuna.